Nyitókép: teraz.sk

 

Frissítve: december 21, 10.33 Hollandia volt az első, majd jöttek a belgák, az olaszok és az osztrákok is. Egyre több európai ország dönt úgy, hogy nem fogad Nagy-Britanniából érkező légi járatokat.

 

Ennek oka, hogy kicsúszott a hatóságok ellenőrzése alól Dél-Angliában a koronavírus új típusú, mutálódott fajtája, mely így sokkal gyorsabban terjed, mint az eddigi Covid-19.

 

A fejleményeket az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is figyelmesen követi.

 hirdetes_810x300  

 

„A mutálódott koronavírus ellenőrizetlenül terjed Anglia déli részén, és nagyon nehéz lesz megfékezni,“

 

jelentette ki vasárnap Matt Hancock egészségügyi miniszter.

 

Hollandia vasárnapra virradó éjjel tíz napos légizárat jelentett be a Nagy-Britanniából érkező repülőgépek számára. Hasonló döntésen gondolkodik Németország és Csehország is.

 

A brit kormány hétfőn jelentette be, hogy a mutálódott koronavírus rendkívüli sebességgel terjed Anglia déli részén. Boris Johnson tegnap azt mondta, hogy a koronavírus új fajtája 70 százalékkal gyorsabban terjedhet, mint az eddigi Covid-19.

 

A WHO-nak egyelőre nincs tudomása arról, hogy a mutálódott vírus súlyosabb fertőzést okozna, mint az eddigi vírus, vagy, hogy ellenállóbb lenne a gyógyszerekkel szemben, mint az eredeti koronavírus.

 

A csehek időközben már be is vezették, hogy aki Nagy-Britanniából érkezik az országba, annak azonnal és kivétel nélkül izolációba kell mennie. Ugyanez érvényes december 21-étől éjféltől Szlovákia esetében is.

 

Szlovákia azonnali hatállyal karantént vezet be a Nagy-Britanniából érkezők számára

 

DenníkN/ČTK/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!