Nyitókép: finreport.sk
Kedden beszámoltunk arról, hogy a gazdasági minisztérium törölte Szlovákia nyolc millió darabos antigénteszt-vásárlásának versenytárgyalását, mivel a megszabott, túlságosan magas minőségbeli elvárásokat egyetlen beszállító sem tudta teljesíteni.
„A verseny megszüntetése helyes. Mivel nagyon gyorsan szükségünk van tesztekre, ezért az egyetlen lehetséges lépés az, ha közvetlenül a cégtől vásárolnak teszteket. A gyártónak viszont a lehető leghamarabb teljesítenie kell a kevésbé szigorú, de a minőség szempontjából továbbra is szükséges feltételeket“
– írta a Transparency International, akik független megfigyelőként szintén részt vettek a tender folyamatának ellenőrzésében.
Az Állítsuk meg a korrpuciót alapítvány (Nadácia zastavme korrupciu) szerint, mely szavazati jog nélkül ugyan, de szintén a bizottságban ült, arról tájékoztatott, hogy antigéntesztek mégis lesznek.
A gazdasági minisztérium ugyanis gyorsított eljárásban szerződést köt azzal a beszállítóval, aki a legjobb áron a legjobb minőségű antigénteszteket kínálta. Ennek köszönhetően megspórolható a véleményezésre, fellebbezésre fenntartott 16 napos határidő, és a tesztek még hamarább Szlovákiában lehetnek, mint az eredeti, tegnap törölt tender esetén. Hamarosan így 8 millió gyors eredmény kimutatására képes antigénteszt érkezhet az országba.
Körkép.sk/Nadácia Zastavme korupciu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!