Nyitókép: bbc.com

 

A brit kormány bejelentette, hogy az egészségtelen ételek kapcsán betiltja az olyan reklámokat, mint például az „egyet veszel kettőt kapsz.“ Ugyanúgy nem lesz lehetőség az egészségtelen, cukrozott italok korlátlan utántöltésére sem a poharakba.

 

Az intézkedések értelmében meghatározzák az üzletekben azokat a helyeket is, ahol tilos lesz ezen termékek reklámozása. Például a kasszáknál, az üzletek bejáratánál, vagy az utcafordulókban.

 

Jo Churchuil, a brit egészségügyi miniszter helyettese szerint a korlátozásnak köszönhetően „egyszerűbbé válik“ az egészségesebb ételek kiválasztása az emberek számára.

 hirdetes_300x300  

 

„Olyan környezetet alakítunk ki, mely mindenki számára segít majd, hogy gyakrabban ehessen egészségesen. Ez fontos az ország egészségi állapotának javítása szempontjából is,“ mondta.

 

Az elhízás a brit kormány szerint hosszú ideje az egyik legnagyobb probléma a közegészségügy területén. A lakosság kétharmada Nagy-Britanniában túlsúlyos. A helyzet annyira súlyos, hogy már az alapiskolák alsó tagozatainak diákjai között is minden harmadik ezzel a problémával küzd.

 

BBC/Körkép.sk/DenníkN

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!