Nyitókép: pravda.sk

 

Szigorú biztonsági intézkedések mellett kerül sor ma a parlament rendkívüli ülésére. A törvényhozást azért kellett összehívni, hogy meg tudják hosszabbítani a december 29-én lejáró veszélyhelyzetet.

 

A mai az utolsó lehetséges időpont, ami nélkül holnaptól, december 29-től megszűnne a kijárási tilalom az országban. Ez a rendkívüli járványhelyzet miatt elképzelhetetlen.

 

A veszélyhelyzet meghosszabbítására alkotmányos többségre, azaz a 150 parlamenti képviselőből legalább 90 támogató szavazatra van szükség. Az OĽaNO – Sme rodina – SaS – Za ľudí koalíciónak alkotmányos többsége van, de a Körkép.sk információi szerint közülük többen covidosok. Értesüléseink szerint összesen 5 parlamenti képviselő jelenleg is vírusfertőzött.

 hirdetes_810x300  

 

Gyimesi György (OĽaNO) az egyik közülük.

 

 „Covidos vagyok. Elég komoly két nap után vagyok. Eléggé fertőző voltam, fulladtam is, de már rendben vagyok. Megyek szavazni“

 

– nyilatkozta Gyimesi a Körképnek.

 

 

?? Radšej budem žiť s vedomím, že som porušil vlastnè normy, ako s vedomím, že som mohol zachrániť stovky životov a ja som som to neurobil, hoci som mohol!

?? Inkább èlek abban a tudatban, hogy a saját normáinkat szegtem, mint abban, hogy èletek százait menthettem ès èn nem tettem annak ellenère, hogy megtehettem!

Közzétette: Gyimesi György – 2020. december 27., vasárnap

 

December 27-én a Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatala új rendeletet adott ki, mely bizonyos feltételek mellett lehetővé teszi a Covidos munkavégzést többek között a kormány tagjainak, az államfőnek, a parlamenti képviselőknek, és másoknak, hogy az állam működésének biztosítása ne forogjon veszélyben.

 

A mai parlamenti ülés így különleges lesz. A vírusfertőzött képviselők, akiknek kötelezően FFP2 reszpirátorban és kesztyűben kell lenniük, egy külön bejáraton léphetnek majd be a parlament épültébe. Ezt követően egy zárt, csak általuk használt felvonó viszi fel őket az ülésterem elé, ahol elkülönítve, leponyvázva várja az öt hely a covidosokat.

 

A szavazás eredményéről természetesen beszámolunk majd olvasóinknak.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.