Nyitókép: Eötvös Utcai Alapiskola, Komárom – tesztelés, 11.36-kor

 

Mivel a Komáromi járás a múlt heti antigén tesztelések alapján a legfertőzöttebb járások közé sorolódott, indokolttá vált, hogy ezen a hétvégén megismételjék a lakosság COVID-19 antigén alapú tesztelésének a szűrését. A nagyfokú fertőzöttség bizonyos mértékben a lakosság felelőtlen magatartásának is tudható, mert a közterületeken nagyon sok ember jár-kel maszk nélkül, vagy csupán az álla alá húzza azt.

 

Az utca emberének közhangulatán érződik, hogy sajnos nem a vírust tartják a fő ellenségnek, hanem az ezzel kapcsolatos korlátozó intézkedések döntéshozóit.

 

A Komáromi járásban 14 óráig 255 fertőzöttet találtak

 hirdetes_300x300  

 

Mindezek ellenére Komáromban az egyes mintavételi pontokra folyamatosan érkeznek az emberek, a legnagyobb érdeklődés a kora délelőtti, majd pedig a kora délutáni órákban mutatkozott. Délután 16.00 órakor viszont már csak az Építő utcai (Budovatelská ul.) szakközépiskola épületében volt 15 perces várakozási idő, a többi ponton azonnal bejutottak az érdeklődők.

 

Negyed óra a várakozási idő a teszt eredményére

 

Délután 17.00 órára ugyanebben az iskolában a várakozási idő 20 percre növekedett, a Komenský Utcai Iskolában pedig 10 perc, a többi ponton nincs várakozási idő.

 

Az Eötvös Utcai Alapiskolában a helyi adminisztratív dolgozók információja szerint délután 13.00 óráig több mint 550 személyt teszteltek le.

 

Mint ahogy arról már a Körkép beszámolt, délután 14.00 óráig az önkormányzatok által létrehozott mobil tesztállomásokon a Komáromi járásban 17211 személyt teszteltek le, amelyből 255 lett pozitív, ami 1,48 %, Komárom városban pedig 3784 tesztből 53 pozitív, ami 1,40 %.

 

Hogy milyen eredmény mutatkozik majd a közeljövőben, ez a polgárok felelősségteljes magatartásán is múlik. Mert vírus VAN, fertőzés VAN, mely emberről emberre terjed…

 

Közreműködik a városi rendőrség

 

Jó lenne, ha tükröt tartanának azok a személyek is maguk elé, akik a nehéz helyzetet egyre jobban élezik.

 

Buday Mária

A képek szerző felvétele

Számadatok: Komárom város közösségi oldala

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.