Nyitókép: idnes.cz

 

A cseh fővárosban a Vencel téren, Budapesten pedig a Hősök terén jöttek össze pár százan, hogy a koronavírus miatt hozott megszorító intézkedések eltörlését követeljék.

 

Egyik fővárosban sem fogták fel sajnos a tüntetők, hogy saját viselkedésükkel tartják fenn a vírus terjedését és a korlátozó intézkedések érvényességét.

 

A Vencel téren tüntetők többségén szájmaszk sincs, cseh zászló a kezükben viszont annál inkább. A molinóikon olyan feliratok szerepelnek, hogy nem vagyunk gyerekek, vagy hogy a kormány akadályoz a sportolásban, és hogy elég volt a kormány zaklatásából.  Kiabalásaikból kitűnik, hogy a védőoltást is elutasítják.

 hirdetes_300x300  

 

A tüntetés rendőrségi felügyelet alatt zajlik, rendbontás egyelőre nem történt.

 

Kép: idnes.cz

 

A Hősök terén zajló, üzletnyitások miatt összehívott tüntetésen az Index.hu közlése szerint több a rendőr, mint a tüntető. Magyarországon egyébként Szlovákiánál és Csehországnál is jóval enyhébb intézkedések vannak érvényben. Lényegében csak az éttermek, kocsmák, jávézók tartanak zárva, illetve este 8 órától kijárási tilalom van érvényben.

 

A bevásárlóközpontok üzletei, vagy éppen a szolgáltatások (pl. fodrász) működnek. Szlovákiában ilyesmiről például hónapok óta álmodni sem lehet.

 

Kép forrása: index.hu

 

A Tüntetés az életért és a szabadságért január 31. Tömeges Üzletnyitás február 1. címmel meghirdetett tüntetésen az Index szerint száz-egynéhány tüntető jelent meg, sokan vidékről érkeztek. Mindenki maszkban jött, nagyrészt a távolságtartási szabályok betartásával tiltakoztak az éttermek és az edzőtermek bezárása ellen.

 

Körkép.sk/ČTK/Index.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!