Nyitókép: reprofoto (Fb-live)

 

Júniusig megtörténhet a hazai lakosság átoltottsága – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. A tájékoztató elején elmondta azt is, hogy egyáltalán nincs kapacitás probléma, 11 ezer ágy áll rendelkezésre.

 

Jó döntés volt az orosz és a kínai vakcina beszerzése, mondta Gulyás. aki szerint ma 3 német tartományi miniszterelnök nyilatkozott arról a szélsőbaltól a jobboldalig, hogy szükség van a Szputnyik V európai használatára.

 

Mint mondta, továbbra is az oltás a legjobb megoldás a járvány megfékezésére. Ha kellően sokan regisztrálnak, kellően sokat oltunk, akkor nem lesz negyedik hullám. Csütörtök este nyolckor lezárul a nemzeti konzultáció, az eredményeket a hétvégén teszik közzé.

 hirdetes_810x300  

 

Gulyás Gergely a Kormányinfón. Kép: hirado.hu

 

A miniszter arról is beszélt, hogy Magyarország közel van a nyitáshoz. Mint mondta, a  konzultáció alapján döntenek arról, hogy a védettségi igazolvány milyen jogosultságokat ad majd. Több lépcsős újraindításban gondolkodik a kormány.

 

Az oltottságtól függ a nyitás

 

Pénteken jelenti be Orbán Viktor az elkövetkezendő hetek intézkedéseit. Minden vakcinára szükség van, keletire és nyugatira is. Magyarországon a beoltottak száma már az 1,4 milliót is meghaladta, ezzel Európában a második helyen állunk.

 

Gulyás Gergely elmondta: már egymilliónál is több védettségi igazolványt küldtek ki a beoltottaknak. A kínai vakcinaszállítmányok előbb érkeznek, az oroszok hamarosan behozzák a februári lemaradást. Ma kiderül az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) álláspontja az Astra Zenecáról. Az eddigi szakvélemények szerint ez az oltás is hatásos és nem okoz komplikációkat, vagy súlyosabb mellékhatásokat.

 

Júniusig megtörténhet a lakosság teljes átoltottsága

– fogalmazott Gulyás Gergely.

 

Körkép.sk/hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.