Nyitókép: teraz.sk

 

A cseh miniszterelnök szerint a legfontosabb, hogy a lakosság letudja a teljes lezárást, még ha frusztráltak is és vágynak a szabadságra.

 

Andrej Babiš csütörtökön utalt arra, hogy az emberek nyáron élvezhetik a külföldi szabadságolás lehetőségét. Egyúttal ismét kitartásra kérte az embereket, elmondva, hogy ő maga is hisz abban, hogy az átoltottsággal javulhat a járványhelyzet.

„Mindannyiunknak oda kell tennünk magunkat és nyáron jöhet a szabadságolás,”

 

– jelentette ki csütörtökön a cseh CNN Prima News televíziónak. Figyelmeztetett azonban arra, hogy nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy mi volt a helyzet tavaly nyáron az országban, amikor alábecsülték a külföldi nyaralásról hazatérők okozta veszélyt.

 hirdetes_810x300  

„Remélem, hogy a többség be lesz oltva. Optimista vagyok,

 

– tette hozzá a kormányfő, aki tavaly elsőként oltotta e magát az országban.

 

A cseh járványügyi intézkedésekkel kapcsolatban azt mondta, hogy a további intézkedéseket illetően a húsvéti ünnepeket követően lehet majd beszélni. A kormányfő óvatos a könnyítéseket illetően, mivel tapasztalta korábban, hogy mit jelent e téren, ha nem jön be az elvárás.

„Én is szabadságot akarok, a családom, ismerőseim úgyszintén, akik szintén elégedetlenkednek. De felelősségteljes viselkedésre van szükség. Nem érdekelnek a választások. Az érdekel, hogy visszatérhessünk a normális életbe. A mostani lockdownt nem szabad elrontanunk. Mint ahogy elrontottuk december 3-án, amikor könnyítettünk az intézkedéseken,

 

– figyelmeztetett Andrej Babiš.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!