Nyitókép: Rendőrség Fb-oldala

 

A rendőrség egy csaló, mobiltelefonon terjedő játékra figyelmeztet, mely arra biztat, hogy lementsük azt a mobiltelefonunkba. A rendőrség tájékoztatása szerint jelenleg a WhatsApp-on keresztül terjed, és az 50 éves Lidl apropójaként biztat arra, hogy lementsük. Kattintás után egy külső oldalra irányít bennünket, mely nem az ismert üzletláncé, hanem az ismeretlen támadóé.

 

„Ezt követően a program felszólít bennünket arra, hogy vegyünk részt a versenyben, mely mintha a Lidl zászlaja alatt működne,“

 

– tájékoztat a rendőrség.

 

 hirdetes_810x300  

Ha a felhasználó bekapcsolódik a versenybe, egy tájékoztatást kap arról, hogy nyert.

 

„Majd a program felszólít bennünket arra, hogy osszuk meg az örömhírt barátainkkal a Whatsappon, különben nem férünk hozzá a nyereményünkhöz“

 

– teszi hozzá a rendőrség.

 

A következő lépésben már egy program letöltésére kapunk felszólítást, amit semmi esetre se tegyünk meg – figyelmeztet a rendőrség.

 

NA TOTO OBROVSKÝ POZOR: WHATSAPPOM SA AKTUÁLNE VALÍ PODVODNÁ STRÁNKA, KTORÁ ZNEUŽÍVA ZNAČKU LIDL

Aktuálne sa…

Közzétette: Hoaxy a podvody – Polícia SR – 2021. április 25., vasárnap

 

Ennek oka, hogy a telepített program követheti a mozgásunkat és mindent, amit a mobiltelefonnal végzünk. Mi több, át is veheti az irányítást a telefonunk felett.

 

A Lidl soha nem kommunikál ilyen formában, kizárólag saját platformján, azaz saját weboldalán, vagy pedig rajongói közösségi oldalán.

 

Amennyiben letöltöttük a programot, a legjobb, ha azonnal töröljük. Ha pedig bármilyen kér ért volna bennünket, jelentkezzünk a rendőrségen.

 

Körkép.sk/webnoviny.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.