Barbara, Borbála
  • HUF: 364.49
  • USD: 1.13
  • 1 °C
  • 4 °C
Friss hírek

Szlovákia szigorítja az országba való belépést. A magyar-portugál és a delta variáns miatt

A szlovák liberális sajtó szerint a Magyarország-Portugália mérkőzés szurkolók hurcolhatják be a deltát az országba

Nyitókép: Körkép.sk

 

“Csak idő kérdése, mikor válik uralkodóvá a koronavírus delta variánsa Szlovákiában, mely már jelen van az országban” –  jelentette ki a héten Igor Matovič kormányfő.

 

Csütörtökön este a szlovák liberális sajtó már arról ír, hogy a Magyarország-Portugália mérkőzésen részt vett szurkolók hurcolhatják be a delta variánst az országba, és emiatt gyorsulhat fel a fertőzés terjedése.

 

A szlovák sajtó mindezt a portugál szurkolókkal indokolja, Portugáliában ugyanis viszonylag elterjed a Covid-19 ezen, jóval fertőzőbb variánsa.

 

Amit viszont a szlovák sajtó nem említ, hogy a portugálok 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt birtokában léphettek csak be az országba. Ugyanakkor nem is voltak túl sokan. A Körkép.sk például már harmadik napja Budapesten van, és alig pár tucat vendégszurkolóval találkozott a városban illetve fanzónában, azok is elkülönülve ültek a helyiektől. A stadionban a vendégek szintén külön szektorban ültek, és bár van átjárás a lelátón a szektorok között, a 62 ezer néző 90-95 százalékát a magyarok alkották.

 

Mint tudjuk, Magyarország európai első az átoltottság mértékében, a felvidéki magyar szurkolók pedig szintén csak oltási igazolvánnyal jöhettek a meccsre. A szigorúbb besorolású országok, mint Portugália vagy Nagy-Britannia, 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt kötelezettséggel járt.

 

Az egész hírkeltés így mintha hangulatkeltésre szolgálna Magyarországgal szemben, alibit szerezve Szlovákiának, a delta vírus esetleges terjedésére.

 

Az ország mindenesetre arra kéri a hazatérő szurkolókat, hogy regisztrálják magukat az e-hranica rendszeren belül, és soron kívül ingyenes PCR-teszt lehetőséget kapnak. A Körkép.sk természetesen élni fog a szolgáltatással. Az országba való belépés szigorítása az előzetes hírek szerint egy héten belül várható.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kommentek

Mr. Gibbon
2021. jún. 18. 08:27

A teljes tót vezetés úgy alkalmatlan a feladatára, ahogy van. A nyugat seggnyalása viszont kiválóan megy, és ezzel tisztában is vannak. Persze, hogy elsősorban velük lehet bomlasztani a V4-eket.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket