Nyitókép: HVG

 

Néhány évtized alatt sokat nőtt a várható élettartam, de a technológiai előnyök ellenére a folyamaton nem lehet változtatni.

 

A vitaminoktól kezdve az edzésterveken és a szigorú fogyókúrás praktikákon át számos lehetőség van, amellyel egy ember élete egészségesebbé tehető, az élettartama pedig meghosszabbítható. Egy biológusok által végzett nagyszabású vizsgálat azonban megállapította: ezek majdnem teljesen feleslegesek, mert az öregedés folyamatát ezek sem képesek megváltoztatni, aminek elsősorban biológiai okai vannak.

 

The Guardianre hivatkozó HVG szerint a témában végzett kutatást sokféle embertípusra és főemlősre vonatkozó tudományos információk alapján végezték. A szakemberek azt találták, hogy bár évszázadok alatt az átlagos élettartam jelentősen, 40 évről 70 évre emelkedett, ez csak jobb statisztikai eredmény.

 hirdetes_810x300  

 

A környezeti tényezők viszont pozitív hatással lehetnek az egyénre, így a halál pillanata is kitolható. Ez azt jelenti, hogy aki jobb körülmények között él, az nagy valószínűséggel hosszabb életre számíthat.

 

The Guardian hozzáteszi, hogy csak az Egyesült Királyságban több száz vállalat, befektető és tucatnyi laboratórium használja a legfejlettebb technológiákat, hogy megtalálják a hosszabb élet „receptjét”. José Manuel Aburto, az oxfordi Leverhulme Centre for Demographic Science munkatársa szerint az orvosi fejlesztések azonban nem tudják áthidalni a biológiai akadályokat.

 

HVG

Megosztás:
Címkék: öregedés

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!