Nyitókép: idnes.cz

 

Frissítve: 12.46 Bár a koronavírus-helyzet kedvezően alakul, nem szabad megismételnünk a tavalyi nyár hibáit, jelentette ki Andrej Babiš (ANO) cseh kormányfő ma a Prágai várban tartott „Biztonságunk nem automatikus“ című konferencián.

 

Csehország ugyanis tavaly túl gyorsan könnyített a járványügyi intézkedéseken, mely később meg is bosszulta magát. Az egészségügyi dolgozók szerint a legfontosabb a biztonság. A kormányfő elmondta azt is, hogy nem tartja helyénvalónak a szövetségi csapatok Afganisztánból való kivonását. Ugyanezen a véleményen van Miloš Zeman államfő is.

 

” A járvány olyan vizsga elé állította az egész világot, amilyennel soha senkinek nem kellett még szembenéznie. A láthatatlan, kiszámítlatatlan halálos ellenséggel szembeni konfliktus volt,”

 

 hirdetes_300x300  

– mondta Babiš. Reméli, hogy az átoltottsági szint növekedésével Csehország télre elérheti a nyájimmunitást.

 

Vasárnapi adatok szerint Csehországban eddig 7,23 millió adag vakcinát használtak fel. Többségük kétadagú. Legalább az első adagot eddig 4,7 millióan kapták meg. Mindkét oltással jelenleg 2,53 millióan rendelkeznek.

 

„Bár a helyzet kedvezően alakul, nem ismételhetjük meg a tavalyi nyár hibáit. Különösen elővigyázatosnak kell lennünk a vírus új mutációival szemben,“

 

– jegyezte meg a miniszterelnök. Egyúttal a jóval fertőzőbb, delta variáns veszélyeire is figyelmeztetett.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!