Nyitókép: ZvG

 

Frissítve: 13.18 Heves zivatarlánc csapott le csütörtök este Dél-Morvaországra. Michaela Bothová, a dél-morvaországi megyei tűzoltóság szóvivőnőjének közlése szerint az ítéletidőben legalább tíz ember vesztette életét, további több mint 200 pedig megsérült. Jelen pillanatban csak a břeclav-i kórházban mintegy 50 embert ápolnak.

 

 

A viharzóna a hodonín-i és břeclav-i járások településeit érintette leginkább. Az 1500 lakosú Hrušky településre tornádó csapott le, mely a falu felét elpusztította. A polgármester-helyettes elmondta, hogy sok helyütt csak a falak maradtak meg, a tetőszerkezet elrepült és az ablakok kitörtek.

 hirdetes_810x300  

 

Forrás: Premysl Blaha

 

Forrás: ZvG

 

Forrás: ZvG

 

Komoly károkat jelentettek a 2600 lakosú Moravská Nová Ves-ből is. A valtice-i kastélyban, mely az UNESCO világörökség része, milliós kár keletkezett. A tornádó Mikulov, Hodonín és Břeclav irányába vonult.

 

A D2-es autópályát lezárták Brünn és Břeclav között, mert egy magasfeszültségű oszlop dőlt az úttestre. Mintegy 32 000 háztartás maradt áram nélkül. A cseh hatóságok megsegítsére Ausztria és Szlovákia is segítséget küldött.

 

Andrej Babiš cseh miniszterelnök péntek délután keresi fel az érintett területeket.

 

Gyilkos tornádó Dél-Morvaországban: A hadsereg 150 katonát küld a térségbe. Nemzetközi segítség is érkezik (Képekkel)

 

Ceskenoviny, Teraz, Krone

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.