Nyitókép: Trinitas Sport Club (Archív)

 

Szlovák Országos Kerékpárbajnokság, Bán

 

Bán (Bánovce nad Bebravou) városa adott otthont június 17- től 20- ig a Csehországgal közös megrendezésű Szlovák Országúti Kerékpárbajnokságnak, ahol a dunaszerdahelyi Trinitas Sport Club versenyzői is képviseltették klubjukat és önmagukat.

 

Csütörtökön, június 17-én az időfutamé volt a főszerep. A klubot a 40 kilométeres távon Magyar Bálint képviselte, aki mindössze fél éve kezdett el edzeni az időfutamra. Ennek ellenére a nagyon szép, 16. helyezést sikerült megszereznie a profik között.

 hirdetes_300x300  

 

Az országúti kerékpárosok május 20-án álltak rajthoz. Az igényes 227 kilométeres távot kellett minél gyorsabban teljesíteniük a rekkenő hőségben. A verseny különlegesége az volt, hogy Szlovákia egyik legjobb kerékpárversenyzője, Peter Sagan is rajthoz állt, és sikerült megszereznie a 7. országos bajnoki címét.

 

Az egyesületet Magyar Bálint és Szigl Ernest képviselték.

 

Nagyon nagy élménynek és tapasztalatnak írták le a versenyt, annak ellenére, hogy kiintették őket. A versenyzők először tekertek ilyen rangos versenyen, és különféle szabályoknak is meg kellett felelniük.

 

Sajnos, a verseny legelején Bálint egy bukásba keveredett. Több perces késéssel tudta csak folytatni, ami azért is fontos, mert a nemzetközi szabályzatnak megfelelően 10 perces időhátránynál, kiintik a versenyzőket. Bálintnak sikerült ledolgoznia a hátrányt, és több körön keresztül tartania a tempót, de sajnos később több versenyzővel egyetemben mégis kiintették őt a csapattársával, Ernesttel együtt.

 

Az igényes távot végül a 68 szlovák indulóból mindössze 23 fejezte.

 

 

Tip-Top túra, 2021 június 19.

 

Az Ifjúságfalván megrendezésre került Tip-Top túrán a Trinitas Sport Club kerékpárosai kitűnő eredményekkel végeztek.

 

A ROAD kategóriában a versenytáv 72 kilométere a Csallóköz változatos környékein vezette a versenyzőket. Ha az enyhe szelet vesszük, ideális időt könyvelhettek volna el a kerékpárosok, viszont a tikkasztó meleg nem kímélte őket.

 

A lányok közül Nagy Réka indult a versenyen. 2 óra 17 perc alatt teljesítette a távot, 32,2-es átlagsebességgel. Nagyon jól érezte magát mindvégig, amit az eredménye is tükröz, az első helyen végzet!

 

Szabó Ákos és Kecskés Attila még kettő helyi bringás társaságában diktálták a tempót. Az utolsó 15 kilométernél a srácok leszakadtak. Onnantól Ákos és Attila, váltott vezetéssel, szép tempóban tekertek a célig. Gyönyörű eredménnyel végeztek: 1 óra 55 perc menetidővel, 38,5-ös átlagsebességgel fejezték be a versenyt. Ákos az első helyet, Attila a másodikat tudhatta magának!

 

A csapatból Pőthe Norbert indult MTB kategóriában, ahol 45 km volt a táv. Habár rövidebb, de természetesen technikásabb az útvonal. Norbi ezt örömmel vette, sokat edz, rutinosan teker már. Kategóriájában, kimagasló eredménnyel az első helyet hozta el! 

 

 

Körkép.sk/Magyar Bálint (Trinitas Sport Club)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.