Virgil
  • HUF: 369.30
  • USD: 1.13
  • 2 °C
  • 10 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Izraelben megkezdik a harmadik Pfizer-oltást a krónikus betegek számára

A Delta vírusvariáns megjelenésével a fertőzési statisztikák az elmúlt hetekben újra romlani kezdtek

Nyitókép: Euronews

 

Izraelben megkezdik a harmadik Pfizer-oltást a krónikus betegek számára – közölte vasárnap a zsidó állam egészségügyi minisztere. Nitzan Horowitz hozzátette: a társadalom tömeges harmadik átoltásáról még nem született kormányzati döntés.

 

A krónikus betegek harmadik, úgynevezett emlékeztető oltással való ellátását amiatt rendelték el, mert a statisztikák szerint a kétszeres oltás ellenére a meggyengült immunrendszerű betegeket az oltakozás után hat hónappal újra fenyegeti a fertőzésveszély. A jelenleg intenzív osztályon kezelt izraeli koronavírus-fertőzöttek fele már elvileg védettséget élvezett, mégis újra megbetegedtek.

 

A “vakcina-mintaállam” Izrael rekord gyorsan hajtotta végre a lakosság nagy részének (60 százalék) átoltását, a világon mindenkit megelőzve hatalmas mennyiségű Pfizer-oltóanyagot vásárolt – a járványügyi adataik tavasszal lehetővé tették a nyitást, a Delta vírusvariáns megjelenésével azonban a fertőzési statisztikák az elmúlt hetekben újra romlani kezdtek, rendszeresen napi 400 fő körüli megbetegedési rátát regisztráltak. Az izraeli kormány újabb Pfizer-adagokat rendelt, ezek azonban várhatóan csak szeptemberben érkeznek meg a közel-keleti országba.

A Pfizer vakcinagyártó cég eközben a harmadik oltás engedélyeztetését kérte az amerikai és az európai uniós gyógyszerügynökségtől. Izraelhez hasonlóan már mintegy tucat másik ország is fontolgatja a harmadik oltás beadásának lehetőségét.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

patus jános
2021. Júl. 12. 02:41

Az a biztos, ha átestél rajta és legyőzted. Az "oltakozás" nem segít; évente ismételni kell majd -- biznisz, nem más.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket