Puccs Tunéziában: a világ aggódva figyel - Körkép.sk
Gedeon, Johanna
  • HUF: 386.07
  • USD: 1.08
  • 1 °C
  • 11 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Puccs Tunéziában: a világ aggódva figyel

Aggasztónak nevezték a világ vezetői a tunéziai politikai helyzetet, miután az ország elnöke feloszlatta a parlamentet

Nyitókép: Euronews

 

Aggasztónak nevezték a világ vezetői a tunéziai politikai helyzetet, miután az ország elnöke feloszlatta a parlamentet és felmentette a miniszterelnököt. Az országban vasárnap kezdődött a legújabb tüntetéshullám, az emberek azért vonultak az utcákra, mert elégedetlenek voltak a kormányzat járványkezelésével, szociális és gazdasági intézkedéseivel. A honvédség körbezárta a parlamentet, és megakadályozta, hogy a házelnök belépjen az épületbe. Az Egyesült Nemzetek Szervezete aggodalmát fejezte ki.

 

„Szorosan követjük a tunéziai helyzetet Kaisz Szaíd elnök bejelentése óta. Minden oldalt önmérsékletre szólítunk fel, tartózkodjanak az erőszaktól, és gondoskodjanak a nyugalomról. Minden vitát és ellentétet párbeszéddel kell megoldani”

 

– szögezte le Farhan Haq, az ENSZ főtitkár helyettes szóvivője.

SJE Nyílt nap

 

Az Egyesült Államok is nyugalomra szólított fel. A Fehér Ház szóvivője, Jen Psaki azt mondta, folyamatosan figyelik az eseményeket:

„Aggódunk a tunéziai helyzet miatt, ahol a hatóságok megpróbálják stabilizálni a gazdaságot, szembeszállni a koronavírus-járvánnyal, és igyekeznek emelni az életszínvonalat. Minden tunéziait arra szólítunk fel, hogy a demokratikus elveket kövesse, és őrizze meg nyugalmát.”

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket