Virgil
  • HUF: 369.30
  • USD: 1.13
  • 2 °C
  • 10 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Megsértődött a francia elnök, mert egy plakáton Hitlerként ábrázolták

Szólásszabadság ide vagy oda, Emmanuel Macron becsületsértésért bepereli a plakáttulajdonost

Nyitókép: Facebook

 

Bepereli Emmanuel Macron francia elnök az őt Adolf Hitlerként ábrázoló plakáttulajdonost, miután két dél-franciaországi városban is egy plakáton a náci vezetőként ábrázolták őt, ezzel tiltakozva a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen.

 

A Toulonban és Seyne-sur-Merben feltűnt négyszer három méteres plakátokon Macron náci egyenruhát és Hitler-bajszot kapott, valamint pártja, a ,,Köztársaság lendületben” nevét egy horogkeresztre hasonlító formába nyomtatták mellé. A piros alapon olvasható hatalmas fehér felirat jelentése: “Engedelmeskedj, oltasd be magad!”

 

A botrányt okozó kampányt Michel-Ange Flori üzletember indította, akinek mintegy négyszáz köztéri hirdetőtáblája van a déli Var megyében.

 

„Macroniában tehát kifigurázhatod a próféta fenekét, az szatírának számít, de az elnököt diktátorként ábrázolni istenkáromlás.”

 

– reagált az üzletember, amikor megtudta, hogy Macron becsületsértésért bepereli őt.

 

Franciaországban 2013-ban törölték el azt a jogszabályt, amely bűncselekményként kezelte a köztársasági elnök megsértését. Ugyanakkor az elnök, akárcsak bármelyik másik állampolgár, bírósághoz fordulhat rágalmazás vagy becsületsértés miatt.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket