Gusztáv
  • HUF: 356.81
  • USD: 1.14
  • 1 °C
  • 7 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Tüzet nyitottak a tálibok az afgán tüntetőkre

A megmozdulásokon előkerült Afganisztán fekete-piros-zöld zászlaja - Kabulban a nők is az utcára vonultak

Nyitókép: Reuters

 

Csütörtökön ismét több afganisztáni városban tüntetésekre került sor a tálib hatalomátvétel ellen, helyszíni beszámolók szerint lövések is eldördültek, és a megmozdulások során többen életüket vesztették.

 

Demonstrációkat jelentettek Kunar tartomány székhelyéből, Aszadábádból, valamint a kelet-afganisztáni Dzsalalábádból és Paktia tartomány egyik körzetéből is. Szemtanúk szerint pedig a tálibok tüzet nyitottak a tömegre. Egyelőre nem világos, az emberek halálát lövések okozták-e vagy pedig a tömeg taposta őket agyon.

 

A tüntetők a megmozdulásokon Afganisztán fekete-piros-zöld zászlóját emelték a magasba, és “a zászlónk mi magunk vagyunk!” – mondatot skandálták.

 

 

Amrullah Száleh volt első alelnök, aki a tálibok hatalomátvétele után saját magát az ország ügyvivő elnökének nevezte, a Twitteren támogatásáról biztosította a tüntetőket, hozzátéve, hogy az afgán zászlót magasba emelők a nemzeti büszkeség letéteményesei.

 

Augusztus 19-e a függetlenség napja Afganisztánban, a brit fennhatóság végét ünneplik az évfordulón, ezért várható volt, hogy tüntetések lesznek ezen a napon.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Hirdetés (X)

Kövessen minket