Nyitókép: Twitter/Ministerstwo Obrony Narodowej

 

Lengyelország kerítést épít a fehérorosz határán, hogy megállítsa a migránsáradatot – jelentette be Mariusz Błaszczak lengyel védelmi miniszter. Błaszczak twitteres bejegyzésében azt írta, hogy a fal/kerítés 2,5 méter magas lesz.

 

A lengyel védelmi minisztérium vezetőjének szavai szerint hamarosan nagyobb számú katonaságot is bevetnek a határok őrzésére. Błaszczak még pénteken azt közölte, hogy megközelítőleg 900 lengyel katona támogatja a határőrök munkáját a lengyel-fehérorosz határon.

 

A lengyel-fehérorosz határ, akárcsak Litvánia vagy Lettország esetében, a közelmúltban soha nem látott, főként a Közel-Keletről érkező migránsáradattal néz szembe. A balti államok miniszterelnökei közös nyilatkozatot adtak ki, azzal vádolva a Lukasenka-rezsimet, hogy szisztematikusan előkészíti és megszervezi a területükre érkező migránsáradatot.

 hirdetes_810x300  

 

Május végén Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök bejelentette, hogy országa többé nem akadályozza meg a migránsokat abban, hogy az EU területére lépjenek, válaszul a bevezetett nyugati szankciókra. Azóta a Fehéroroszországgal közös határokkal rendelkező országokban, különösen Litvániában, drámaian megnőtt a migránsok száma.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.