Nyitókép: jambase.com

 

A zenészvilág legnagyobb sztárjai emlékeznek Charlie Watts-ra, a Rolling Stones kedden elhunyt dobosára a közösségi médiában. A csöndes, mindig elegáns Wattsot a legjobb dobosok egyikének tartják, olyan kiválóságokkal említik együtt nevét, mint Keith Moon vagy Ginger Baker.

 

A Rolling Stones zenekar Twitteren jelentette be a legendás zenész halálhírét, aki 80 éves korában hunyt el.

 

 hirdetes_300x300  

 

A Rolling Stones augusztus elején jelentette be, hogy Charlie Watts nélkül kezdi őszi turnéját az Egyesült Államokban a dobos egy nem részletezett orvosi kezelése miatt. Szóvivője akkor arról beszélt, hogy Watts sikeres kezelésen esett át, de az orvosok arra jutottak, hogy pihenésre van szüksége a felépüléshez.

Sir Mick Jagger és Keith Richards, a Stones még élő két alapító tagja a Twitteren és az Instagramon osztottak meg fotókat, így rótták le tiszteletüket társuk előtt. Az énekes egy felirat nélküli képet osztott meg,

 

 

 

 

Keith Richards képén pedig egy elhagyatott dobfelszerelés látszik „zárva” felirattal.

 

 

A Stones egykori ellenlábasa, a Beatles frontembere egy rövid videóban nagyszerű fickónak és fantasztikus dobosnak nevezte Wattsot, aki szerinte szilárd volt, mint a szikla. „Ez hatalmas csapás a Stones-nak” – mondta. „Charlie fantasztikus dobos volt. Szeretlek, Charlie, mindig szeretni foglak. Csodálatos ember.”

 

 

A Beatles dobosa, Ringo Starr, aki maga is 81 éves, megrendítő képet posztolt saját magáról és Wattsról. Azt írta:” Isten áldjon, Charlie Watts, hiányozni fogsz nekünk.”

 

 

Sir Elton John szerint a dobos stílusos férfi és briliáns társaság volt. Elton John „nagyon szomorú” napnak nevezte Watts halálát.

 

 

Charlie Watts a Rolling Stones legnyugodtabb, legzárkózottabb tagja volt, a nyilvánosság előtt csak ritkán mosolygott. Még azelőtt nősült meg, hogy az együttes befutott volna, és haláláig a feleségével élt, egy lányuk született.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.