Nyitókép: hirado.hu

 

Még tovább növelték előnyüket a német szociáldemokraták az országban jelenleg kormányzó konzervatív CDU-CSU-pártszövetséggel szemben.

 

A Bild am Sonntag számára készült legutóbbi felmérés alapján a balközép SPD támogatottsága két százalékponttal 24 százalékra emelkedett a múlt héthez képest, ami a legmagasabb eredményük az elmúlt négy évben. A CDU-CSU támogatottsága ezzel szemben 21 százalékra csökkent, ami viszont történelmi mélypont.

 

Ha nyer is, az SPD egymaga nem tudna kormányt alakítani, ahhoz, hogy ezt megtehesse, legalább két másik párttal össze kell fognia.

 hirdetes_300x300  

Németországban szeptember 26-án tartanak parlamenti választásokat, ahol eldől, hogy 16 év után ki váltja Angela Merkelt a kancellári poszton. A három kancellárjelölt, Olaf Scholz (SPD), Armin Laschet (CDU-CSU) és Annalena Baerbock (Zöldek) első televíziós vitáját vasárnap este tartják.

 

A szociáldemokrata jelölt nyerte meg a német kancellárjelöltek első televíziós vitáját

 

A Német Szociáldemokrata Párt (SPD) jelöltje, Olaf Scholz szerepelt a legjobban a német kancellárjelöltek első televíziós vitáján a vasárnap este sugárzott műsor után közölt első felmérés szerint.

 

A Forsa közvélemény-kutató társaság felmérésben megkérdezett 2500 néző 36 százaléka az SPD jelöltjét nevezte meg arra a kérdésre, hogy ki nyerte a vitát.

 

A második Annalena Baerbock, a Zöldek jelöltje 30 százalékkal. A harmadik – egyben utolsó – Armin Laschet, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a Keresztényszociális Unió (CSU) szövetségének jelöltje 25 százalékkal.

 

Arra a kérdésre, hogy ki volt a leginkább rokonszenves, 38 százalék Olaf Scholz-ot, 37 százalék Annalena Baerbockot, 22 százalék Armin Laschetet nevezte meg.

 

Euronews/MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!