Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

Ha az oltás működik, Magyarország is működik, így a magyar kormány a továbbiakban nem kívánja folytatni a lezárások és korlátozások politikáját – jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerdán Budapesten, a Kormányinfón. Gulyás hozzátette: A kormány értékelése szerint a koronavírus negyedik és azt követő hullámai alapvetően eltérnek majd az előzőektől, hiszen az oltás megfelelő védettséget ad.

 

A miniszter szavai szerint Magyarország ma Európa egyik legbiztonságosabb és legszabadabb országa járványügyi szempontból, ám az idősebbek veszélyeztetettsége most is nagyobb. Ezért arra kért mindenkit, hogy aki még nem tette, az oltassa be magát.

 

A harmadik oltást is elsősorban az idősebbeknek, a hatvan év felettieknek javasolják, ez négy hónap után lehetséges, hat hónap után pedig kifejezetten ajánlott. Magyaroszág jelenleg több mint ötmillió adag oltóanyaggal rendelkezik.

 hirdetes_300x300  

 

Gulyás Gergely emlékeztetett arra, hogy a kormány a veszélyhelyzet január 1-jéig történő meghosszabbítását kezdeményezi az Országgyűlésnél, ami azonban semmilyen szabadságjogi korlátozást nem jelent. A meghosszabbítást mindössze a kormány akcióképességének biztosítása, a gyors reagálás miatt nevezte szükségesnek.

 

Koronavirus.gov.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!