Nyitókép: fradi.hu

 

A Ferencváros csütörtök 21.00-tól a Real Betist fogadja az UEFA Európa Liga G-csoportjának 2. fordulójában.

 

A mérkőzést felvezető szerdai sajtótájékoztatón az FTC részéről a vezetőedző, Peter Stöger valamint a csatár, Tokmac Nguen nyilatkozott a Groupama Arénában, számol be róla a fradi.hu.

 

– Két magabiztos csapat találkozik csütörtökön, a legutóbbi mérkőzések alapján mindkét félnek megvan az oka a magabiztosságra. Hogy mást ne mondjak, a Real Betis is csak egyetlen mérkőzést veszített el a közelmúltban a Real Madrid ellen. Igyekszünk megtalálni a megfelelő egyensúlyt aközött, hogy kontrollálni tudjuk az ellenfél kvalitásait, illetve hogy ki tudjuk használni a saját erősségeinket a pályán. Bízom benne, hogy a szurkolók segítségével sikerül egy jó eredményt elérnünk a spanyol együttes ellen

 

 hirdetes_300x300  

– kezdte Peter Stöger.

 

– A Real Betis egy nagyon jó és erős csapat, kicsit más stílust képvisel, mint legutóbbi EL-ellenfelünk, a Leverkusen, gyors, technikás játékosai vannak. Azt mind tudjuk, hogy a hazai mérkőzéseinken a szurkolók által biztosított atmoszféra lenyűgöző, ez is hozzájárulhat ahhoz, hogy átlendítsen minket a holtpontokon.

 

Egy nappal a Ferencváros és a Betis UEFA Európa Liga-mérkőzése előtt a spanyol csapat is sajtótájékoztatót tartott, melyen csütörtöki ellenfelünk vezetőedzője, Manuel Pellegrini részletesen beszélt a Ferencvárosról.

– Fontos lenne, ha újra nyerni tudnánk, de ez még nem lenne elég a végső sikerhez, sok meccset játszunk még, pontokat kell szereznünk. Két játékosunk, Canallas és Carvalho is sérülést szenvedett, előbbire 10-15 napig nem számíthatunk, utóbbi térdsérülést szenvedett, ez több időbe telik, meglátjuk, mire kell számítanunk, ha visszaértünk Sevillába. Minden edző álma, hogy minden játékosa egészséges legyen, most azonban nem ez a helyzet. Egyelőre csak az előttünk álló találkozóval foglalkozunk. A csapat folyamatosan nyer az utóbbi időben, elégedettek vagyunk, az egyéni teljesítmények is jók, de a legnagyobb hiba az lenne, ha elhinnénk, hogy mostantól minden meccset megnyerhetünk. Komolyan készülünk a Ferencváros ellen. A hazai csapatnak mindig van némi előnye, de fel vagyunk készülve. Nehéz meccsre számítok, egy nagy csapatról van szó. Láttuk a Ferencváros összes selejtezőjét, jó támadók játszanak a csapatban, de a védők is erősek. Nehéz meccsre számítok. Nem emelnék ki egy játékost sem a Ferencvárosból, a csapategységre hívnám fel a figyelmet, hiszen hosszú ideje sikeresek

 

– mondta Manuel Pellegrini.

 

Hajnal Tamás, a Ferencváros  sportigazgatója beszélt a spanyolok erősségeiről és arról is, hogy mi lehet a Fradi esélye csütörtökön.

 

A fradi ellenfele remek formában várja a mérkőzést, legutóbbi öt tétmeccsén nem kapott ki, vasárnap este pedig a Getafe együttesét győzte le a spanyol élvonalban.

 

Hajnal Tamás. Kép: fradi.hu

 

– Egy nagyon komoly csapatnak látom a Betist, amely bombaerős játékoskerettel rendelkezik, minden csapatrészben klasszis játékosokkal. Ezen felül Manuel Pellegrini személyében olyan edzője van, aki nagy tapasztalattal bír és nagyon alapos, látszik ez a csapat szerkezetén, struktúráján, fegyelmezettségén is. A Betis csapatként és egyénileg is jó benyomást kelt. Az eddigi eredményei önmagukért beszélnek, a La Liga aktuális idényében eddig csupán egy veresége van, a Real Madrid ellen, a legutóbbi öt mérkőzéséből négyet megnyert. A játék minden szegmensében topkategóriás együttesről beszélhetünk

 

– mondta el az FTC sportigazgatója, Hajnal Tamás.

 

A Hajnal Tamás által is említett chílei sztáredző, a korábban a Manchester City menedzsereként angol bajnoki címet is nyert Manuel Pellegrini remek kerettel dolgozik: a védelemben ott van Héctor Bellerín, szűrőként egy Európa-bajnok portugál, William Carvalho ténykedik, a 40 esztendős klublegenda, Joaquín csapatkapitányként továbbra is vezére a csapatnak, elöl pedig a világbajnok Nabil Fekir és a brazil utánpótlás vb-győztes Willian José félelmetes kettőst alkot.

 

Körkép.sk összefoglaló, fradi.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!