Nyitókép: fnc.hu

 

Az állatvédő szervezetek október 13-án nyújtják be az Európai Bizottságnak azt a petíciót, melyben a vadon élő állatok tartásának betiltását követelik a cirkuszokban az unió területén.

 

Jelenleg már az EU 24 tagországában létezik ilyen jogszabály.

 

Néhány nagy európai ország, mint például Spanyolország, Franciaország vagy Németország problémát jelent, ott ugyanis nem létezik semmilyen ez irányú megkötés. Ezekben az országokban ráadásul több bejegyzett cirkusz is működik. Előfordulhat ezért, hogy ezen országok nem fogják támogatni az összeurópai tiltást. Csehország, Finnország és Magyarország ellenben olyan törvényi keretet léptetett életbe, mely bizonyos állatok tartását tiltja.

 hirdetes_300x300  

 

Az állatvédő szervezetek ugyanakkor arra figyelmeztetnek, hogy a vadállatok cirkuszi fellépésének tiltása nem elég, a jogszabály ugyanis nem rendelkezik ezeknek az állatoknak az utaztatásáról. A cirkuszok így a vadállataikat az adott országban, ahol tiltva van, nem szerepeltetik, ugyanakkor viszik őket magukkal. A vadállatok így egy-egy évben akár tíz hónapot is úton tölthetnek.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!