Nyitókép: Körkép.sk

 

Anna Popova tisztifőorvos, az orosz fogyasztóvédelmi felügylet (Roszpotrebnadzor) vezetője a kormányzati járványügyi koordinációs tanács elnökségének moszkvai ülésén  „rendkívül feszültnek” nevezte az országos járványügyi helyzetet. Elmondta, hogy a tömegrendezvényeket az ország egész területén leállították. Mint mondta, ilyeneket kizárólag tisztifőorvosi engedéllyel, a járványfolyamat tendenciájának függvényében szabad megtartani.

 

Közölte, hogy az ország 85 régiója közül egyben sem szabad háromezer fősnél népesebb rendezvényeket megtartani és olyan is csak kettő van, ahol egytől három ezer fős eseményekre szabad összejönni. Popova hangsúlyozta, hogy a megbetegedés terjedéséhez a lehető leggyorsabban meg kellene emelni a kollektív védettség szintjét. Sürgette a tesztelések számának további növelését is.

 

A Roszpotrebnadzor sajtóosztálya pontosító közleményt adott ki, amely szerint a felügyelet nem adott ki újabb szigorítást a tömegrendezvényekre vonatkozóan. A kommüniké felhívta a figyelmet, hogy ebben a kérdésben konkrét intézkedéseket meghozni a régiók kormányzóinak jogköréhez tartozik.

 hirdetes_810x300  

 

Orosz miniszter: a WHO-nak a Szputnyik V dokumentációjával szemben volt kifogása

 

Nem magával a Szputnyik V vakcinával, hanem az oltóanyag dokumentációjával szemben voltak kifogásai az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) – jelentette ki Mihail Murasko orosz egészségügyi miniszter egy hétfői, a Fekete-tenger parti Gelendzsikben rendezett gyógyászati biotechnológiai tanácskozáson.

 

„A termékkel szemben nem volt kifogás, csak a dossziéjával szemben. Minden gyógyszerészeti termékről dokumentumcsomagot kell kiállítani, amelyet szakértők ellenőriznek és értékelnek”

 

– mondta a tárcavezető.

 

Murasko szerint a WHO-regisztrációhoz szükséges kiegészítések megtörténtek, így minden akadály elhárult. A Szputnyik V használatát már mintegy hetven országban engedélyezték, amelyek összlakossága meghaladja a négymilliárdot, a WHO és az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) általi engedélyeztetése még várat magára.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.