Melinda, Vivien
  • HUF: 362.94
  • USD: 1.13
  • -1 °C
  • 6 °C
Friss hírek

Németország: Megszavazták a Zöldek, hogy koalíciós tárgyalások kezdődjenek

Azzal, hogy másodszorra van lehetőségük részt venni a kormányzásban, a zöldek történelmének egy darabját írják.

Nyitókép: Euronews

 

Három héttel a németországi szövetségi választások után a Zöldek megszavazták, hogy koalíciós tárgyalásokat kezdjenek az SPD-vel és az FDP-vel. A berlini tartományi tanácskozáson a mintegy 70 küldött túlnyomó többsége támogatta az egyeztetéseket.

 

Robert Habeck társelnök korábban úgy fogalmazott, azzal, hogy másodszorra van lehetőségük részt venni a kormányzásban, a zöldek történelmének egy darabját írják. Mint mondta, a pártnak most be kell bizonyítania, hogy készen áll a felelősségvállalásra.

 

“Van egy feltáró tanulmányunk, és előrebocsátom, sok megszorítással, sok magyarázattal, kellően alapos felderítő tanulmánnyal esélyt kapunk arra, hogy beszálljunk a kormányzásba, hogy koalíciós tárgyalásokat folytassunk, hogy beteljesítsük azt, amit a választási kampány elején megígértünk, hogy egy olyan politikát adunk ennek az országnak, amely választ ad a jelen problémáira és formálja a valóságot”

 

– mondta.

Már csak az FDP vezetőségének hétfői jóváhagyása van hátra. Az SPD vezetősége már pénteken megszavazta a koalíciós tárgyalások megindítását.

 

A deklarált cél nem más mint hogy még karácsony előtt kormányt alakítsanak.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket