Nyitókép: SITA

 

A regisztrált munkanélküliek tekintetében tízből négyen több mint egy éve nem dolgoznak.

 

Szeptember végéhez a munkahivatalok 95,8 ezer hosszú ideje munkanélkülit tartottak nyilván az országban. A hosszú idő több mint egy évet jelent. Augusztushoz képest számuk 388-cal csökkent, évközi szinten viszont a növekedés 32 százalékos, azaz 23,1 ezerrel több a hosszú ideje munkanélküliek száma az országban.

 

A kerületek összehasonlításában az első helyen az Eperjesi, másodikon a Kassai, harmadikon pedig a Besztercebányai kerület található.

 hirdetes_300x300  

 

Kassa megyében összesen 23,6 ezer ilyen személyt regisztrálnak. A járások összehasonlításában a megyén belül a legrosszabb a helyzet a Tőketerebesi, a Kassa-környéki, a Rozsnyói és a Nagymihályi járásban. Csak a Tőketerebesi járásban 4,5 ezer több mint egy éve nem dolgozó munkanélkülit tartanak nyilván.

 

A Besztercebányai kerület első helyén a járások közül a Rimaszombati járás található, ahol a kerületi szinten 17,6 ezer személyből 5,2 ezer hosszú ideje munkanélküli személy található.

 

A munkanélküliség országos szinten szeptember végéhez képest 7,09 százalék volt, ami összesen 210 456 személyt jelent. Éves szinten számuk 13 937 fővel csökkent.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!