Nyitókép: NurPhoto/Maciej Moskwa

 

Uniós pénzt követel a fehérorosz határon épülő határkerítésre Manfred Weber. A néppárti frakcióvezető ezzel nem csak a szintén néppárti Ursula von der Leyennek mond ellent, hanem a saját korábbi nyilatkozatainak is.

 

„Nem értjük, miért nem finanszírozhat kerítést az EU a Belarusz (Fehérorosz) határon. Hibrid háború van és nem szabad naivnak lennünk. Litvánia, Lettország és Lengyelország megérdemli a teljes támogatásunkat, beleérte a határkerítéshez nyújtott támogatást is!”

 

– írta twitteres posztjában Manfred Weber. A német politikus a poszttal Ursula von der Leyen pénteki kijelentésére reagált. A bizottsági elnök az uniós csúcson ugyanis azt mondta, szögesdrótra és falakra nem fordíthatnak uniós pénzt a tagállamok.

 

 hirdetes_810x300  

 

Érdekes, hogy Manfred Weber 2017-ben még maga is szót emelt a határkerítés építése ellen a Donald Trump amerikai elnöknek címzett Twitter-üzenetében. Akkor azt írta: Az EU nem falakat, hanem hidakat épít.

 

A lengyel-fehérorosz határon hetek óta nő a migrációs nyomás, miután ezrével érkeznek bevándorlók a határra a Lukasenka rezsim politikai bosszúja miatt.

 

Von der Leyen szerint az Unió nem ad pénzt kerítésekre és falakra

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.