Nyitókép: SITA

 

Németország után Csehországból, Belgiumból, Olaszországból és Hollandiából hozunk be leginkább használt kocsikat

 

Tízből négy Szlovákiába behozott használtautó Németországból származik, derül ki a carVertical vállalat aktuális számaiból. Ennek oka elsősorban az ár, továbbá, hogy a német gépjárművek általában magas felszereltséggel rendelkeznek. A nyelvi korlátok és a behozatallal kapcsolatos papírozás ugyanakkor sokakat elriaszt a vásárlástól.

 

A második legnépszerűbb ország ezért, ahonnan a gépkocsik érkeznek, Csehország, 30,6 százalékkal. Csehország eleve közel van, könnyű megértetni magunkat az ottani eladóval, és feltételezzük, hogy az ár sem lesz megfizethetetlen.

 hirdetes_810x300  

 

A harmadik helyen Belgium (7,5 százalék), továbbá Olaszország (6,2 százalék) és Hollandia (2,7 százalék) áll. Hogy milyen típusú gépkocsikat hozunk be jellemzően, arról nem szól a statisztika.

 

Függetlenül attól, honnan hozzunk be Szlovákiába a használt gépkocsit, érdemes ellenőrizni az autó teljes történetét, állapotát, a behozatallal járó költségeket és egyéb kiadásokat, melyek a regisztrációt kísérik. A külföldről való behozatal ugyanis több fontos előírást, illetéket feltételez, melyet jó, ha a vevő előre tisztáz magának.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.