Nyitókép: nasa.gov

 

A legénység nem aggódja túl a dolgot.

 

Elromlott a SpaceX Crew Dragon űrhajójának WC-je, így a Nemzetközi Űrállomásról (ISS) hamarosan visszatérő négy asztronautának úgy kell megtennie a hazautat, hogy az illemhely zárva lesz, olvasható a HVG cikkében.

 

az űrhajósok pelenkát viselnek majd a hazaúton, erről az egyik űrhajós, Megan McArthur beszélt a legutóbbi sajtótájékoztatón. Hozzátette: most nem optimális a helyzet, de kezelhető.

 hirdetes_300x300  

 

„Az űrrepülés tele van sok apró kihívással. Ez csak az egyik, amivel találkozunk és foglalkozunk a küldetésünk során, szóval nem nagyon aggódunk miatta”

 

– mondta.

 

Az űrhajósok szerint az elmúlt félév elég intenzív volt odafent: több űrsétát tettek, korszerűsítették az állomás elektromos hálózatát, kezelték az orosz dokkolás során fellépő problémákat, és vendégül láttak egy forgatócsoportot is.

 

A legénység – Shane Kimbrough, Megan McArthur, Thomas Pesquet és Akihiko Hoshide – a hónap közepén utazik vissza, de azt még nem tudni, hogy az út pontosan milyen hosszú lesz. Korábban két Crew Dragon űrhajónak 19 és 6 órába telt visszajutnia a Földre. Az utazás számos tényezőtől függ, többek közt az időjárástól is.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!