Nyitókép: techarp.com

 

Frissnek mondott képek jelentek meg a két hete eltűnt kínai teniszezőről, Peng Suajról. A fotókat egy, a kormányhoz köthető újságíró osztotta meg, azzal a kiegészítéssel, hogy Penget nem tarják fogva, otthon van, és hamarosan a nyilvánosság elé áll.

 

A párosban világelsőségig jutó teniszező azután tűnt el, hogy szexuális erőszakkal váldolta meg Csang Kao-li korábbi miniszterelnök-helyettest. Peng Suajnak nemcsak a holléte ismeretlen, hanem a közösségi média felületein lévő fiókjait is eltüntették a kínai cenzorok.

 

Az új képek:

 hirdetes_300x300  

 

 

A WTA, azaz a női tenisz nemzetközi szövetsége azzal fenyegeti Kínát az eset miatt, hogy felfüggeszti az országban rendezett teniszversenyeket (a világjárvány előtt 9 WTA-tornát tartottak a távol-keleti országban, több mint 30 millió dollár összdíjazással). Az ügyben megszólalt a férfi világranglistát vezető Novak Djokovics is:

„Nagyon örülök neki, hogy a női és férfi teniszszövetség elnöke is reagált, hiszen ez félelmetes. Meg kell tennünk mindent, amit csak lehet. Most hallottam egy újságírótól, hogy a WTA kész kivonulni Kínából, felfüggeszteni az összes ottani tornát, amíg meg nem oldódik a helyzet. Ezt én száz százalékosan támogatom”

 

– mondta a teniszező.

 

A teniszvilág mellett az ENSZ és az Egyesült Államok is azt követeli Kínától, hogy szolgáltasson bizonyítékot Peng hollétéről. A nemrég publikált képek hitelességét vitatják a szakértők.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!