Marcell
  • HUF: 391.99
  • USD: 1.03
  • 21 °C
  • 33 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Európa-szerte tömegek tüntetnek a járvány miatti korlátozások ellen

Egyre szigorúbb járványügyi korlátozásokra egyre durvább tüntetésekkel válaszol a lakosság Európa-szerte.

Nyitókép: Euronews

 

Egyre szigorúbb járványügyi korlátozásokra egyre durvább tüntetésekkel válaszol a lakosság Európa-szerte.

 

Ausztriában életbe lépett az országos karantén, első körben tíz napra, de várhatóan meghosszabbítják, így eltarthat december 12-ig is. A koronavírus elleni védőoltás február elsejétől lesz kötelező az osztrákoknak, akik hétfőtől csak akkor mozdulhatnak ki, ha dolgozni, bevásárolni, orvoshoz vagy sportolni mennek. Akinek olyan a munkája, hogy megteheti, otthonról kell dolgoznia.

 

Sokaknak súlyos érvágás ez a karácsonyi szezon elején, így aztán, aki csak tehette, kihasználta az utolsó szabad napokat a hétvégén.

Egy fiatal nő, akinek standja van az egyik bécsi karácsonyi vásáron, azt mondta, nincsenek valami jó hangulatban, a következő hat hetük már be volt táblázva. Eddig nagyon remekül ment minden, senki sem sejtette, hogy karanténba kerülnek a karácsonyi vásárok. Ez szomorú hír volt, és nagyon váratlan is, úgyhogy elég rossz a kedvük.

 

Bécsben, Salzburgban és Linzben is is ezrek tiltakoztak az országos karantén és a kötelező oltás ellen.

 

A leghevesebb tüntetések Belgiumban és Hollandiában voltak a hétvégén, amiért zárt közösségi terekbe, így a vendéglátóhelyekre és a kulturális intézményekbe is csak védettségi igazolvánnyal engednek be bárkit. Belgiumban kötelezővé tették a home office-t is a hétre ott, ahol ez lehetséges.

 

A kontinens keleti felén is egyre szűkül a mozgásterük azoknak, akik nincsenek beoltva. Csehországban például már nem igazolható a védettség negatív teszteredménnyel a szépségszalonokban és a vendéglátásban sem. A munkaadóknak mostantól heti rendszerességgel kötelező tesztelniük azokat az alkalmazottaikat, akik nincsenek beoltva.

Németországban is nagyon sok a fertőzött, több tízezer új esetet regisztrálnak napról napra, ezért a szövetségi kormány erősen fontolgatja, hogy követi Ausztria példáját, és kötelezővé teszi a koronavírus elleni védőoltást. Ez ügyben egyelőre heves viták folynak a politikusok és a hatóságok körében is, döntés még nem született Berlinben.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Levi
2021. nov. 22. 15:41

Covid fasizmus van.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket