Károly, Karola
  • HUF: 356.94
  • USD: 1.11
  • 1 °C
  • 6 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Felmérés: Magasabb fizetéssel az oltási hajlandóság is emelkedik

Felmérés: Minél iskolázatlanabb valaki, minél kevesebbet keres, annál elutasítóbb az oltással szemben. És fordítva.

Nyitókép: MTI/Mészáros János

 

Minél többet keres valaki, annál nagyobb a valószínűsége annak, hogy hajlandó beoltatni magát. Ellenkezőleg, a legalacsonyabb fizetéssel rendelkezők körében ennek aránya is kisebb. Ugyanez érvényes az iskolázottság tekintetében is. Minél alacsonyabb végzettsége van valakinek, annál inkább befolyásolható, és annál inkább utasítja el a vakcinát.

 

A Platy.sk portál október 13. és november 9. között 3 314 személy megkérdezésével végzett felmérést a témában.

 

Míg a bértáblázat alsó 10 százalékában szereplők körében 62 százalék nyilatkozott úgy, hogy támogatja az oltást, a felső 10 százalékban szereplőknél ez az arány 90 százalék.

 

Ugyanez látható az oltást elutasítók körében is. A legtöbben, 15 százalék a legalacsonyabb fizetéssel rendelkezők körében ellenzik az oltást. A jól keresők körében ez az arány alig 4 százalék.

 

A felmérés azt is vizsgálta, hogy hány embernek nincs világos, kialakult véleménye az oltásról és érez félelmet az oltás miatt. Kiderült, hogy a legtöbben a legalacsonyabb fizetéssel rendelkezők között vannak ilyenek. Minden negyedik minimálbér közeli személy nem tudja, mit gondoljon a témáról. A közepesen jól keresők körében ez az arány 14 százalék, míg a legjobban keresők körében ez az arány alig 6 százalék.

 

Ami az egyes munkaköröket illeti, legtöbben a gépiparban, a munkavédelmi területen, a vendéglátóiparban, turizmusban dolgozók közül utasítják el a oltást.

 

A felmérés azt is vizsgálta, milyen végzettséggel rendelkeznek az emberek az oltáshoz való hozzáállás szempontjából. Míg a kizárólag alapiskolai, érettségivel sem rendelkezők körében 60 százalék körüli a vakcina elfogadottsága, a főiskolai, mérnöki végzettséggel rendelkezők körében ez az arány 80 százalék.

 

SITA

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Meres Etalonja
2021. nov. 22. 14:30

"nem baj, hogy hülye vagy, de legalább jól keresel" is lehetne a cím. Ez a felmérés a "jól keresőknek" készült. Meg aztán a kivétel erősíti a szabályt vagy az osztrák parlamenti képviselők éhbérér dolgoznak? Eva-Maria Himmelbauer, a legnagyobb osztrák kormánypárt, az ÖVP tagja, aki az egész kovidterrorért felelős, parlamenti ülésen hamisítja az oltási kártyáját, és maga ragasztja rá a matricákat. (https://nastub.cz/w/9ae20e4f-1faa-4477-8ebe-62220e6c74c8)

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Hirdetés (X)

Kövessen minket