Nyitókép: Körkép.sk

 

A Szlovák Püspökkari Konferencia (KBS) tájékoztatása szerint hétfőtől, november 22-től a nem beoltott személyek is mehetnek gyónásra, de ennek van egy feltétele. A gyónás csak egyéni pasztoráció keretében történhet, azaz egyeztetni kell az időpontot a lelkiatyával.

 

„Megengedhetetlen, hogy gyónás előtt a hívők sorakozzanak. Aki nincs beoltva, annak egyénileg kell időpontot kérnie a lelkiatyától,“

 

írja közleményében a KBS.

 

 hirdetes_300x300  

Hozzátették, hogy akik nem tudnak részt venni a vasárnapi szentmisén és a parancsolt ünnepeken a Covid-automata előírásai miatt, azoknak továbbra is otthon kell maradniuk.

 

Hétfőtől több új rendelkezés is életbe lépett a piros, bordó és fekete besorolású járásokban, melyek az istentiszteleteket is érintik.

 

Alap besorolású járásokban csak egyéni pasztorációra van lehetőség. AZ OTP (beoltott, tesztelt, fertőzésen átesett) rezsimben ez legfeljebb 6 személyt jelent.

Vörös besorolású járásokban OP rezsimben (beoltottak, fertőzésen átesettek) legfeljebb 200-an vehetnek részt a szentmiséken, bordó járásokban legfeljebb 100-an, fekete járásokban 50-en.

 

A szervező emellett köteles archiválni a résztvevők listáját és elérhetőségét a rendezvényt követő 14 napon keresztül, majd köteles megsemmisíteni azt.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!