Nyitókép: Nikolaus Ostermann

 

Nyílt levélben tiltakozik vorarlbergi rendőrök egy csoportja a bécsi kormányzat járványügyi politikája, valamint a kötelező oltás 2022. február elejére tervezett bevezetése ellen Ausztriában. A levélírók mind a szövetségi kormányt, mind a szövetségi elnököt arra kérik, hogy állítsa helyre a szociális békét az országban és hagyjon fel a társadalom megosztásával.

 

A levélben felsorolt követelések között az szerepel, hogy azok az oltott és gyógyult személyek, akik elegendő antitesttel rendelkeznek, állandó jelleggel vissza kellene, hogy kapják az alapvető jogaikat – egyben a levélírók arra is felhívják a figyelmet, hogy a 2G-szabály (oltott-gyógyult) önmagában semmit sem jelent, ugyanis az oltott személyek is lehetnek vírushordozók.

 

A vorarlbergi tartományi kapitányság első közleménye szerint a levél tartalma nem von maga után büntetőjogi eljárást, ám a rendőrség határozottan elhatárolódik a „szabad véleménynyilvánítás” eme formájától. Ellenben a tartományi rendőrkapitányság ma, november 25-én ellentámadásba ment át és egy „ellenlevél” keretében fordult az osztrák rendőri testület tagjaihoz, amiben esküszegéssel vádolja a levél íróit, sőt aláhúzza: a névtelen levélírás nem passzol bele a rendőrség értékrendjébe.

 hirdetes_300x300  

 

Krone

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.