Eufrozina, Kende
  • HUF: 406.18
  • USD: 0.97
  • 13 °C
  • 19 °C

Hirdetés (X)

Friss hírek

Legkevesebb 70 halálos áldozatot követeltek a tornádók az Egyesült Államokban

Az egyik forgószél az Amazon egyik kirendeltségében is súlyos károkat okozott – 100 alkalmazott van az épület fogságában

Nyitókép: Reuters/Cheney Orr

 

Legalább 70 halálos áldozatot követelő tornádók pusztítottak az Egyesült Államok középső államaiban. A Kentucky állambeli Mayfieldben összeomlott egy gyertyagyár, Arkansasban pedig egy idősek otthona, és mellettük számtalan lakóházban keletkezett kár. A halálesetek és a sérülések számát egyelőre csak becsülni tudják.

 

Kentucky kormányzója, Andy Beshear eredetileg 50 emberélet elvesztéséről számolt be, de az áldozatok száma rohamosan növekszik.

 

„Most már egészen biztos vagyok benne, hogy ez a szám meg fogja haladni a 70-et. Sőt, lehet, hogy a végén több mint 100 lesz.”

 

– mondta Beshear, hozzátéve: úgy gondolja, hogy ez lesz a valaha volt leghalálosabb tornádó Kentuckyban, ezért a szövetségi kormányzat segítségét kéri.

 

Arkansasban legalább egy ember meghalt Monette-ban, ahol egy tornádó egy idősek otthonában pusztított. Illinois államban beomlott az Amazon raktár teteje, és a helyi média szerint mintegy 100 munkás ragadt az épületben.

 

A PowerOutage szerver szerint Kentuckyban és Tennessee-ben több mint 200 000 otthonban jelentettek áramkimaradást.

 

Teraz/Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket