Nyitókép: Facebook/18 Dywizja Zmechanizowana

 

A lengyel rendvédelmi erők négy illegális bevándorlót mentettek meg a biztos haláltól, akik egy mocsárban rekedtek a fehérorosz határnál.

 

A lengyel határőrség twitteres üzenetben közölte, hogy a katonák a tűzoltókkal és a területvédelmi erők (WOT) tagjaival együtt négy szír állampolgárságú illegális migránst mentettek meg, akik a határmenti vizes, mocsaras területen rekedtek. Több órán át tartó művelet után a migránsokat egy pilóta nélküli légi járműnek köszönhetően találták meg. Két főt ezt követően kórházba kellett szállítani.

 

 hirdetes_300x300  

 

Mindeközben éjjel egy 40 fős agresszív migránscsoport próbálta meg áttörni a lengyel határt Czeremcha község közelében. A csoport kővel dobálta meg a lengyel rendfenntartókat, akik több szíriai és iraki állampolgárt őrizetbe vettek.

 

A határőrség jelentése szerint az elmúlt 24 órában összesen 29 alkalommal kíséreltek meg illegális átkelést Fehéroroszország irányából – néhány héttel korábban a napi átkelési kísérletek száma még elérte a 700-at, és minden este több nagyszabású „behatolási kísérletet” regisztráltak. Az év eleje óta csaknem 40 ezer illegális átlépési kísérlet történt – derült ki a határőrség adataiból.

 

Polskieradio

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!