Nyitókép: minedu.sk

 

Az oktatásügyi minisztérium összesen 2 625 000 eurót szán az anyagi szükséghelyzetben levő családok kiadásainak átfizetésére. A pénz a gyerekek iskolai klubokkal kapcsolatos kiadások kompenzálását szolgálja.

 

A tárca szerint ezzel elhárul a fő akadály és a rossz anyagi helyzetben levő családok gyerekei is bekapcsolódhatnak az iskolai klubokba. A minisztérium a lehetőségről előre értesítette azon iskolákat, ahol magasabb az anyagi szükséghelyzetben levő családok aránya. Ugyanúgy a romaügyi kormánybiztost is tájékoztatta és felkérte az ezzel kapcsolatos kommunikáció segítésére.

 

A kiírás minden általános iskola és speciális iskola számára elérhető, azaz az egyházi és magániskolák számára is. A kérvényező egy-egy diákra havonta 15 eurót kaphat, Jelentkezni elektronikus formanyomtatvány kitöltésével lehet, mégpedig 2022. január 17-ig. A jóváhagyott kérvények jövő év február-június között fedezik az iskolai körökkel kapcsolatos kiadásokat.

 hirdetes_300x300  

 

Idén ez az utolsó ilyen felhívás. Az oktatásügyi minisztérium eddig a különböző támogatási programokon keresztül összesen 18 615 200 eurót osztott szét.

 

SITA/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.