Nyitókép: Hagyományok Háza

 

Gálaműsorral köszönti a 2022-es esztendőt a Hagyományok Háza. Az Újév-köszöntő – Te Deum című, neves szereplőket felvonultató összeállítást a nézők január 7-én tekinthetik meg a budapesti Müpában.

 

Gazdag programmal készül a Hagyományok Háza az új év köszöntésére, ünnepi rendezvényének a Müpa ad otthont január 7-én. A jeles eseményen immár hagyományosan közreműködnek a Magyar Állami Népi Együttes és a Fölszállott a páva televíziós seregszemle válogatott résztvevői, és a néphagyomány éltetői, hordozói is szerte a Kárpát-medencéből. Az est fővédnöke Áder János köztársasági elnök, rendezője Mihályi Gábor, zenei szerkesztője pedig Kelemen László.

 

A Te Deum, hálaadó imádság. Régen, amikor királyaink sorsdöntő hadviselésből tértek haza, ha démoni ragály, tatár-, törökvész múlt el fejünk felől, valamint ünnepekkor is sokszor felhangzott a kereszténység 4. században keletkezett csodálatos himnusza: „Téged, Isten, dicsérünk”. Az Újév-köszöntő alkalmat kínál arra, hogy elmélyedjünk önmagunkban, megtöltsük lelkünket a régi magyarok ránk hagyott kincseivel, s így lélekben összefogódzva legyőzzük az előttünk álló nehézségeket az új évben is.

 hirdetes_300x300  

 

Ma, amikor sokféle harcot folytatunk, járvány tizedel bennünket, és az évkezdést is valamiféle vízválasztóként éljük meg, sokan ugyanúgy fontosnak gondoljuk a Mindenható segítségét kérni. Támogathat a megújulásban mindaz, amit ebbe a műsorba – a moldvai „urálástól” a dunántúli regölésig – a paraszti hagyományokból megálmodtak a szervezők.

 

Hagyományok Háza sajtóhír

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.