Nyitókép: SITA

 

Oroszország cáfolta, hogy fegyvereket telepítene ukrán területre. Ugyanakkor nem zárta ki annak lehetőségét, hogy ezt az USA vagy a NATO megtegye, jelentette ki Vladimír Putin szóvivője, Dmitrij Peskov.

„Nem lehet kizárni, hogy partnereink (az USA és a NATO) támadófegyvereket telepítenek Ukrajna területére. Részünkről ilyen támadófegyverek elhelyezését ukrán területek kizártnak tartjuk. Ezért ragaszkodunk a jogilag kötelező garanciákhoz,“ nyilatkozta Peskov az Echo Mosky rádióadónak.

 

A TASS hírügynökség szerint Ukrajna és a nyugati államok az utóbbi időben orosz katonai támadás lehetőségéről beszél Ukrajnával szemben. Peskov már korábban üres és semmivel sem alátámasztott nyilatkozatnak nevezte ezeket, melyek a feszültségkeltést szolgálják.

 

 hirdetes_300x300  

Hangsúlyozta, hogy Oroszország nem jelent veszélyt senkire nézve, ugyanakkor nem zárta ki annak lehetőségét, hogy esetleges provokációk épp az ilyen nyilatkozatok alátámasztását szolgálnák. Hozzátette, hogy az erő bevetése Délkelet-Ukrajnával a válság rendezésének legkomolyabb akadályát jelentené.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!