Nyitókép: SITA

 

Az eset Kassa megyében történt. A csalók különböző értéktárgyakat és készpénzt tulajdonítottak el a hiszékeny nénitől, összesen 15 ezer euró értékben. A rendőrség nyomoz az elkövetők után.

 

A kassai kerületi rendőrfőkapitányság szóvivője, Jana Mésarová szerint a rendőrség az elmúlt időszakban több bejelentést is kapott a 158-as telefonszámon. A bejelentők arról számoltak be, hogy ismeretlenek megpróbáltak telefonon a bizalmukba férkőzni és készpénzt, illetve egyéb értéktárgyakat kicsalni tőlük.

 

 hirdetes_300x300  

A konkrét esetben az elkövetők ezúttal a Szociális biztosító munkatársainak adták ki magukat azzal, hogy személyesen jönnek kifizetni számukra a 350 eurós ún. oltási pénzt, de csak 500 eurós bankjegyük van, amiből szeretnék, ha a kiszemelt áldozat visszaadna nekik.

 

Majd ezután egy magát rendőrnek kiadó személy is felhívta az áldozatot azzal, hogy az előbb csalók próbáltak a bizalmába férkőzni, a rendőrség azonban ismeri a kilétüket, és a rendőr már úton van az áldozathoz. Útközben kikérdezte anyagi helyzetéről, arra kérve az illetőt, hogy készítse össze az aranyait, ékszereit és adja át neki azokat további vizsgálatra azzal, hogy később visszakapja.

 

A csalók végig telefonkapcsolatban voltak a kiszemelt áldozattal, hogy szem előtt tartsák őt és arra kérték, hogy senkit ne hívjon. A kiszemelt személyek többsége résen volt, egy esetben azonban sikerrel jártak, így az idős nyugdíjas 15 ezer eurós kárt szenvedett.

 

A rendőrség elhatárolódik az ilyen eljárástól, ők maguk ugyanis soha nem követik ezt a gyakorlatot. A rendőrség nem kérdez rá az illető anyagi helyzetére, ellenben mindig felmutatja szolgálati igazolványát, az illetőt pedig felvilágosítja jogairól és az eljárás további lépéseiről.

 

A rendőrség arra kér a polgárokat, hogy ismeretlen személyeknek ne adjanak ki személyes információkat, ne bizalmaskodjanak velük, ne beszéljenek nekik anyagi helyzetükről, és főleg, ne adják át senkinek összespórolt készpénzüket és egyéb vagyontárgyaikat. Ha pedig ilyen esettel találkoznak, haladéktalanul hívják a rendőrséget a 158-as telefonszámon.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!