Nyitókép: Reuters/Dado Ruvic

 

Az ukrán külügyminisztérium csütörtök reggel barátságtalan lépésnek nevezte Orbán Viktor szerdai nyilatkozatát, amely szerint Magyarország hajlandó rubelben is fizetni az orosz gázért.

 

Ukrajna azt is közölte, hogy Magyarország álláspontja az orosz atrocitásokról szóló vádakkal kapcsolatban erősíti Oroszország büntetlenségének érzését, és arra bátorítja Oroszországot, hogy „újabb atrocitásokat kövessen el az ukránok ellen”.  Az ukrán külügyminisztérium szóvivője, Oleg Nikolenko azt mondta:

 

„Ha Magyarország valóban segíteni akar véget vetni a háborúnak, ezt teheti: hagyja abba az EU egységének bomlasztását, támogassa az új oroszellenes szankciókat, nyújtson katonai segítséget Ukrajnának, és ne teremtsenek újabb forrásokat az orosz hadsereg gépezetének támogatására. Sosem késő a történelem jó oldalára állni.”

 

Az utóbbi időben egyre több konfliktus bontakozott ki a magyar és az ukrán kormány között. Orbán Viktor az április 3-i országgyűlési választások után tartott győzelmi beszédében Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt azok között említette, akikkel meg kellett küzdenie a győzelemért. Zelenszkij ellenben azzal kontrázott, hogy Orbán fél Moszkvától.

 hirdetes_810x300  

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 4 olvasónak tetszik ez a cikk.