Nyitókép: SITA

 

Kevesebbet járunk étterembe is.

 

Szlovákia lakosságának többsége észleli a drágulást. A felmérés szerint több mint 50 százalékuk érzékeli, hogy többen kell fizetni a számlákért, többe került a háztartás fenntartása, a drogériai szerek, a szolgáltatások, mint a fodrász, kozmetikus, vagy az étterem.

 

A válaszadók harmada nyilatkozta, hogy többe kerül a ruházkodás. Az áremelkedés következtében változott az eddig vásárolt élelmiszerkosár összetétele is. A lakosság fele olcsóbb élelmiszert vásárol, 38 százalékuk pedig úgy nyilatkozott, hogy ugyanazt veszi mint eddig, de kevesebbet.

 hirdetes_810x300  

 

A válaszadók 25 százaléka kevesebbet jár étterembe, 28 százalék pedig elmondta, hogy otthon főz. Azok, akik képesek félretenni, is úgy nyilatkoztak, hogy kevesebbet tudnak megspórolni.

 

A válaszadók harmada árulta el, hogy gondja volt a számla befizetésével, de a többség ezt egyelőre még nem érzékeli.

 

A felmérést készítő Slovenský národný panel igazgatója, Zdenko Ružbacký szerint a lakosság többsége egyelőre még nem hozott komoly döntést a pénztárcájukat illetően, nem vettek vissza az életszínvonalat illetően, és nem kereste további bevételi forrást sem. Idővel azonban ez változhat.

 

A felmérés kimutatta azt is, hogy a lakosság egyelőre visszafogott a terveket illetően. A reprezentatív, 527 fős felmérés március végén, április elején készült a 15 évnél idősebb lakosság körében.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!