Nyitókép: telegraph.co.uk

 

Jen Psaki, a Fehér Ház sajtófőnöke cáfolta azókat a sajtóhíreket, amelyek szerint az Egyesült Államok szándékosan visszatartja a szankciókat Alina Kabajeva, Putyin elnök feltételezett barátnője ellen.

 

„Folytatjuk a szankciók felülvizsgálatát, senki sincs biztonságban előlük”

 

– mondta Psaki arra a kérdésre, miért nem került még célkeresztbe a 38 éves Alina Kabajeva orosz politikus és volt olimpiai aranyérmes tornász.

 

 hirdetes_810x300  

„Természetesen már szankcionáltuk Putyin elnököt, a lányát és a legközelebbi cimboráit is, és folytatjuk a felülvizsgálatot

 

– ígérte a szóvivő.

Köztudott, hogy Putyin a magánéletét szigorúan bizalmasan kezeli, így soha nem ismerte el, hogy romantikus kapcsolatban állna Oroszország „titkos first ladyjével”, ahogyan az orosz és a külföldi sajtóban nevezik.

 

A Wall Street Journal beszámolója szerint az amerikai tisztviselők visszatartották a Kabajeva elleni szankciókat, mert attól tartottak, hogy Putyin személyes támadásnak tekintené azt. Ezt olyan személyes csapásnak tekintenék Putyinra nézve, amely tovább fokozhatja a feszültséget Oroszország és Amerika között – írta a lap.

 

Az orosz állami médiában közvetített kép szerint Putyin szinte szerzetesi életmódot folytat, amelyet a köz szolgálatának szentel, és alig jut ideje a magánéletre. Az orosz vezetőnek két lánya van Ludmilla Skrebnevával kötött korábbi házasságából, a 35 éves Katyerina Tyihonova és a 36 éves Marija Voroncova, ellenük Amerika már hozott szankciókat.

 

Szombaton Kabajeva résztvett egy ritka nyilvános szereplésen a moszkvai VTB Arénában, hogy ritmikus gimnasztika előadást mutasson be a róla elnevezett „Alina” fesztiválon: egy „Z” logókkal borított óriásplakát előtt állt, amely az ukrajnai orosz agressszió támogatásának jelképe.

 

U.S. Holds Sanctions on Rumored Putin 'Mistress' Kabaeva – WSJ - The Moscow  Times
Az orosz ellenzék gyanúja szerint Putyin barátnője segít rejtegetni az elnök személyes vagyonát. Kép forrása: themoscowtimes.com

Az orosz ellenzék gyanúja szerint Putyin barátnője segít rejtegetni az elnök személyes vagyonát. Nyugati tisztviselők ugyanakkor elismerik, hogy nem tudják Kabajeva pontos helyét a Kreml hatalmi struktúrájában – írja a The Wall Street Journal.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!