Nyitókép: SITA/AP Photo/Mstyslav Chernov

 

Kifulladt az orosz offenzíva lendülete Ukrajna donyecki térségében, a hadművelet üteme Kelet-Ukrajnában jelentősen elmarad a tervezettől – tette közzé a brit katonai hírszerzés. A jelentés szerint az oroszok elveszítették harci erejük egyharmadát, minek következtében egy hónapja nem tudtak nagyobb területet elfoglalni. Egyes szakértők szerint az is lassítja az előrenyomulást, hogy jelentősen visszaesett a harci morál az orosz hadseregben.

 

A NATO főtitkára, Jens Stoltenberg azt mondta, Ukrajna képes megnyerni a háborút.

 

 hirdetes_300x300  

Oroszország háborúja Ukrajnában nem úgy zajlik, ahogy Moszkva tervezte. Nem sikerült elfoglalniuk Kijevet, visszavonulnak Harkiv környékéről, a fő offenzívájuk a Donbászban elakadt. Oroszország nem éri el stratégiai céljait

– mondta Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára

Ukrán jelentések szerint a Harkiv környékéről kivonuló orosz csapatok már csak az utánpótlási útvonalakat védik. Eközben ukrán tűzoltók még mindig oltják a tüzet a várostól északra lévő Derhacsi kulturális központjában azok után, hogy a falut bombázták. A nyugati Lviv megye kormányzója közölte, hogy orosz rakéták vasárnap hajnalban megsemmisítettek egy katonai objektumot a lengyel határ közelében.

 

Euronews

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.