Nyitókép: wikipedia

 

Az átmeneti üzleti liberalizáció reakció az orosz-ukrán háborúra, melynek következtében Ukrajna korlátozott mértékben tud csak kereskedni.

 

Az Európai Parlament csütörtökön megszavazta az EU-ba irányuló ukrán termékekre kirótt vámok megszüntetését. Az intézkedés egy évig lesz érvényben és reakció az orosz agresszióra, ami korlátozza Ukrajna kereskedelmi lehetőségeit.

 

 hirdetes_300x300  

Az átmeneti vámliberalizációra vonatkozó döntést 515 EP képviselő szavazta meg, 32-en voltak ellene, 11-en pedig tartózkodtak.

 

A döntés értelmében Ukrajna egy éven keresztül vámmentesen és mindenféle, a behozatallal szemben hozható védelmi intézkedések nélkül szállíthatja termékeit az Unió tagországaiba. Főleg ipari termékekről, gyümölcsről, zöldségről van szó:

 

„Az orosz agresszorral szemben Ukrajna nemcsak saját szabadságáért és biztonságáért küzd, hanem egész Európa szabadságáért és biztonságáért. Ezért kötelesek vagyunk támogatni Ukrajnát minden szinten és minden eszközzel, melyek a rendelkezéseinkre állnak. Nemcsak fegyverekkel és szankciókkal, hanem gazdasági erőnkkel is“

 

– mondta az EP-ben a jogszabály jelentéstevője, Sandra Kalniete.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!