Ibolya
  • HUF: 393.88
  • USD: 1.02
  • 20 °C
  • 31 °C
Friss hírek

Az EP megszavazta – Ukrajna egy évig vámmentesen szállíthat az EU tagországokba

Az intézkedés egy évig lesz érvényben és reakció az orosz agresszióra, ami korlátozza Ukrajna kereskedelmi lehetőségeit.

Nyitókép: wikipedia

 

Az átmeneti üzleti liberalizáció reakció az orosz-ukrán háborúra, melynek következtében Ukrajna korlátozott mértékben tud csak kereskedni.

 

Az Európai Parlament csütörtökön megszavazta az EU-ba irányuló ukrán termékekre kirótt vámok megszüntetését. Az intézkedés egy évig lesz érvényben és reakció az orosz agresszióra, ami korlátozza Ukrajna kereskedelmi lehetőségeit.

 

Az átmeneti vámliberalizációra vonatkozó döntést 515 EP képviselő szavazta meg, 32-en voltak ellene, 11-en pedig tartózkodtak.

 

A döntés értelmében Ukrajna egy éven keresztül vámmentesen és mindenféle, a behozatallal szemben hozható védelmi intézkedések nélkül szállíthatja termékeit az Unió tagországaiba. Főleg ipari termékekről, gyümölcsről, zöldségről van szó:

 

„Az orosz agresszorral szemben Ukrajna nemcsak saját szabadságáért és biztonságáért küzd, hanem egész Európa szabadságáért és biztonságáért. Ezért kötelesek vagyunk támogatni Ukrajnát minden szinten és minden eszközzel, melyek a rendelkezéseinkre állnak. Nemcsak fegyverekkel és szankciókkal, hanem gazdasági erőnkkel is“

 

– mondta az EP-ben a jogszabály jelentéstevője, Sandra Kalniete.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Körkép

A szerkesztőség általános szerzője.

Kövessen minket