Nyitókép: mdr.de

 

Az osztrák Kurier értesülései szerint az eset St. Pölten járásban történt, ahol görbebotjával verte meg 45 éves szlovákiai ápolóját az osztrák nyugdíjat. A 86 éves támadó feleségét ápolta a kitanult egészségügyi nővér. A szlovák állampolgárságú ápoló sérülései miatt kórházba került. Hogy pontosan mikor történt az eset, nem tudni.

 

„A rendőröket a szomszédok riasztották, akik jajgatást hallottak a lakásból, majd látták, hogy a 45 éves ápoló erősen vérzik a fején. A 86 éves férfi ellen végül feljelentést tettek, az ügy háttere egyelőre nem ismeretes,”

 

– írta a Kurier.

 

 hirdetes_810x300  

Az osztrák napilap ezzel kapcsolatban arról számolt be, hogy az országban növekszik az ápolókkal szembeni agresszív fellépés. A munkavégzők több mint egyharmada havonta legalább egyszer fizikai erőszakkal néz szembe. Felső-Ausztriában még ennél is magasabb ez a szám, 47,9 százalék.

 

A Felső-Ausztriai Munkakamara (Arbeiterkammer OÖ) felmérése szerint az ápolók több mint 25 százalékának van tapasztalata azzal, hogy gyalázkodtak velük szemben, a szóbeli, verbális támadások gyakorisága pedig már heti szintű.

 

Új esetek a Kurier szerint Alsó-Ausztriában is rendszeresen előfordulnak.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!