Nyitókép: APA/Roland Schlager

 

Ausztria június elsejével eltörli a még érvényben lévő koronavírus elleni intézkedéseket, így megszűnik a maszkviselési kötelezettség a szupermarketekben és a közösségi közlekedés járművein – közölte Johannes Rauch egészségügyi (ÖVP) miniszter kedden Bécsben.

 

Rauch a Karoline Edtstadler (ÖVP) igaszságügyi miniszterasszony társaságában tartott sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy a maszkok augusztus végén visszatérnek, ugyanis félő, hogy ősszel újabb vírus-variánsok bukkanhatnak fel.

 

A mostani intézkedés szerint 2022. június 1-jétől nem kell FFP2 típusú maszkot viselni a tömegközlekedési eszközökön, az élelmiszerüzletekben illetve szupermarketekben, a drogériákban (eddig sem kellett, megj.) és a patikákban, továbbá a bankokban és a postán, a trafikokban és a benzinkutakon. A kórházak és az idősotthonok rendje azonban nem változik.

 hirdetes_810x300  

 

Michael Ludwig (SPÖ) bécsi főpolgármester mindenesetre már jelezte, hogy ő a „bécsi” utat kívánja járni, ami azt jelenti, hogy saját szakértőcsapat dönt arról, hogy az osztrák főváros követi-e a szövetségi kormány rendelkezéseit. A szabadságpárti Dominik Nepp „maszkfetisizmussal” vádolta a szocialista Ludwigot, aki a múltban már többször hagyta figyelmen kívül a kormány intézkedéseit és saját, szigorúbb szabályokat követve keserítette meg a bécsiek életét.

 

Körkép.sk via Krone

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.