Nyitókép: SITA

 

Joe Biden amerikai elnök szerdán azt tervezi, hogy felszólítja a Kongresszust, hogy átmeneti időre egészen pontosan három hónapra függessze fel a benzinre és a naftára kirótt föderális adókat.

 

Az elnök egyúttal felszólítja az egyes tagállamokat, hogy tegyék meg ugyanezt az üzemanyagra kivetett saját adóikkal, vagy hozzanak hasonló intézkedéseket, ezzel is csökkentve a lakosság terheit a magas üzemagyagárak miatt.

 

Amennyiben Biden kérésének helyt adnak, az gallononként a benzin esetében 18,4 cent, a nafta esetében gallononként 24,4 cent árcsökkenést eredményezne. Amennyiben az adófelfüggesztés teljes mértékben a fogyasztók oldalán jelenne meg kedvezményként, a benzinkutakon mintegy 3,6 százalékkal csökkenhetne az üzemanyag ára.

 hirdetes_810x300  

 

A magas üzemanyagárak Amerikában súlyosan érintik Biden választási ambícióit. Mivel az alacsony üzemanyagárakhoz szokott amerikaiak is érzik az árnövekedést, ez a hazai gazdaságba vetett bizalom gyengülését eredményezi, mely gyengíti a demokraták választási esélyeit.

 

A Biden kormányzat korábban már a föderális tartalékokból igyekezett növelni a kínálatot, ami alig érezhető árcsökkenést eredményezett csak a benzinkutakon.

 

SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!