Nyitókép: Fb live, reprofoto

 

A pénzügyminiszter az RTVS Szombati dialógus című műsorában arról is beszélt, honnan lesz fedezet a közalkalmazottak egyszeri, 500 eurós fizetéskiegészítésére.

 

Eduard Heger 500 eurós egyszeri juttatást javasol az állami és a közigazgatási szektorban dolgozóknak

 

Nem számolunk az adóemeléssel – fogalmazott Igor Matovič a műsorban arra a kérdésre, hogy miből jut majd arra a 200 millió euróra, melyet Heger kormányfővel együtt ma jelentettek be afféle javaslatként a szakszervezeti vezetőkkel való jövő heti tárgyalás előtt.

 hirdetes_300x300  

 

A találkozón az idei évre szánt, Heger és Matovič szerint bruttó 500 eurós egyszeri fizetéskiegészítésről fognak tárgyalni, mely 200 millió eurós keretösszegből 400 ezer közalkalmazott számára jelentene pluszbevételt.

 

Matovič szerint azért egyszeri támogatásról van szó egyelőre, mert a jövő, illetve azutáni évre szánt fizetésemelés részleteiről még a koalíción belül is meg kell egyezni. A juttatás mintegy 400 ezer ember anyagi helyzetén könnyíthet. Rajtuk kívül a családtámogatási csomag kedvezményezettjeinek a száma további 2,5 millió állampolgár.

 

Matovič elmondta, hogy a fedezet abból adódik, hogy ez a kormány az előzőhöz képest nem lop, hatékonyabb az ÁFA beszedését illetően, illetve van még egy forrása, melyről egyelőre korai beszélni.

 

Arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy a vártnál nagyobb adóbevételei vannak az államnak, úgy válaszolt, hogy legfőképpen a vártnál nagyobb kiadásai vannak.

 

Az SaS szerint támogatni tudják az egyszeri 500 eurós javaslatot, amennyiben Matovič megtalálja rá a forrást az idei költségvetési év sarokszámok között. A pénzügyminiszter erre ígéretet tett.

 

SITA/Körkép.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!